diumenge, 17 de gener del 2010

El projecte PalamosQnecta


El projecte PalamosQnecta va ser seleccionat entre els ens locals de la demarcació de Girona per ser cofinançat pel Feder 2007-2010. D'un pressupost global de 208.141 €, el Departament de Governació finançarà un 50% del projecte, la Diputació de Girona el 25% i l'Ajuntament de Palamós l'altre 25%. L'objectiu del projecte és obrir una finestra virtual, de manera que els ciutadans puguin fer tràmits amb l'Ajuntament a través d'Internet. Això també implica interconnectar informàticament els vint centres de treball que l'Ajuntament té al municipi.

Cal aplaudir l'aposta de l'Ajuntament de Palamós per les TIC. Dit això, afegir que és desmesurat destinar tants diners per interconnectar un ajuntament com el de Palamós, el primer que cal preguntar-se és, com es va dissenyar el Sistema Informàtic del consistori? Perquè fins ara no s'ha contemplat que els ciutadans puguin fer gestions des d'Internet? No cal ser economista per veure que un cost de 208.141€ permet contractar a temps complert un Enginyer Informàtic i un tècnic durant 4 anys, qui no tant sols podrien enllestir el projecte, sinó fer el manteniment de tot el SI de l'Ajuntament, així com fer molts d'altres desenvolupaments. A Palamós hi ha molta pyme, i jo pregunto als empresaris, pagarien un import similar per interconnectar la seva empresa, i permetre als clients fer els tràmits per Internet? Té cap sentit? A més, si del que es tracta és de permetre als ciutadans fer els tràmits per Internet, i interconnectar tot l'Ajuntament, quin sentit té aleshores hipotecar el pressupost de l'Ajuntament en la creació d'un altre edifici?

Per acabar, ja posats a gastar tots aquests diners públics, s'ha contemplat almenys que el desenvolupament serveixi per la seva implantació a tots els Ajuntaments de Girona? O potser ens ciutadans haurem de tornar a pagar aquests diners per interconnectar cadascun dels Ajuntaments de la província?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada