diumenge, 18 d’abril del 2010

Model del Tripartit de les TIC

Son molts els exemples de les Administracions arreu de l'Estat que son conscients de l'importància de les noves tecnologies i del seu paper en l'economia local. Si parlem de Girona, la situació de les TIC està molt per sota del nivell econòmic de la zona, i en part es deu a la manca d'interès i ajuts per part de les nostres Administracions. Les grans partides econòmiques per aquest concepte són destinades a projectes per la pròpia Administració.

A títol d'exemple, comentar els 5.000.000 € destinats per la Generalitat a fer una web de promoció turística, projecte iniciat a l'any 2.005, a dia d'avui s'han gastat més de 3.500.000 € i encara no ha sortit a la llum.

La Junta de Andalusia va subvencionar tant la creació de pàgines web a la majoria de pymes, així com la connexió a Internet, fent-se càrrec del 75% del seu cost durant el primer any.

La Consellería de Facenda i les cambres de comerç així com la Confederación de Empresarios de Galicia han organitzat 15 seminaris per donar a conèixer les avantatges de la factura electrònica a 545 empresaris gallecs.

Un altre vegada, el cost del desenvolupament de les TIC en les pymes de Girona haurà d'anar a càrrec de cadascú. El problema és que la majoria de les empreses son petites, de tradició familiar, i la manca de informació i formació fa que estiguin perdent la cursa de les noves tecnologies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada