diumenge, 23 de maig del 2010

A favor del programari lliure en l'Administració

A favor del programari lliure en l'Administració

L'utilització del software lliure afavoreix la competitivitat, aporta valor al sector privat, afavoreix les empreses del país i evita la dependencia de les administracions de l'Estat cap a empreses privades, la majoria de les quals son multinacionals amb grans recursos econòmics per les que el mercat espanyol no deixa de tenir una importància relativa.

Els objectius de les Administracions cap a les TIC haurien de ser els següents:

- La connectivitat de tots els Sistemes Informàtics, això faria guanyar eficiència i eficàcia, reduir personal i temps així com simplificar tràmits.
- Aconseguir la independència dels SI (Sistemes d'Informació) respecte als proveïdors.
- Garantir la seguretat de la informació, tant a nivell físic com a nivell lògic.
- Reducció de la despesa en concepte de manteniment.
- Estandarització de programari. Avui en dia les administracions gasten milions en el desenvolupament de programari sense que la resta d'organismes de l'Estat es beneficien.

Els costos de manteniment del programari lliure és molt inferior al de programari en propietat, ja que no s'han de pagar llicències.

El programari lliure permet a les administracions la independència de proveïdors, al disposar del codi font i del programari necessari pel seu desenvolupament i manteniment.

Desenvolupar programari lliure per totes les Administracions de l'Estat permetria vendre el model a d'altres Estats i per tant aconseguir potenciar el sector de les TIC locals així com tindre guanys amortitzant les inversions realitzades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada