dilluns, 30 de maig del 2011

Jo també soc un indignat !

Com la majoria de la població, també em sento indignat. La sentència de l'Estatut, la congelació del fons de competitivitat, les crítiques del Tripartit, el menyspreu per part de l'Estat a la realitat catalana, sentències com l'ús del castellà a les escoles, la manca d'inversió en infraestructures, la NO publicació de les balances fiscals, el traspàs de rodalies, els ajuts a bancs i caixes vs empreses i particulars, el tracte del català en Justícia, la censura de TV3 a Valencia, el retard en la jubilació, la baixada de sous i de condicions laborals, les prohibicions a les seleccions catalanes, els peatges, tenir que pagar per aparcar a tot Barcelona, el nivell d’impostos que paguem els catalans, els boicots als productes catalans, els sindicats venuts al PSC/PSOE, la persecució amb radars als conductors en carreteres que fan llàstima, el incivisme (grafits, robatoris, brutícia, importació de mendics de tota Europa, reincidència), la inseguretat de la gent del camp, i per l’estimació que la majoria de catalans tenim al Barça, de Mourinho i la premsa mediàtica madridista, ...

A nivell d'Espanya, l'actitud dels dos partits majoritaris, el desastre de model econòmic, la pèrdua del teixit industrial, les sentències judicials, la politització de la justícia, la implantació de l’AVE, els arxius de Salamanca que no tornen, el tracte a les víctimes del Franquisme.

A nivell Europeu, la manca de polítiques socials, del model econòmic de la CEE, de la manca de suport a la llengua catalana, la immigració descontrolada, la supeditació als EEUU en temes militars...

Penso que el suport de la població als indignats no ve pel que reivindiquen, qui son ni el que representen, sinó pel sentiment que tots, per una raó o altre, anem arrossegant en una situació complicada com la que travessa el País.

En algun moment s'haurà de tornar a definir la relació dels catalans dins Espanya, o be pensar en altres alternatives. Tampoc estaria de més pensar en un canvi en el model polític actual exigint que siguin més respectuosos, resolutius i seriosos, sobretot a nivell Estatal.

Com va tot ara mateix, no podem pensar en el Concert econòmic, de fet ni tant sols podem pensar en rebre el que ens pertoca, que sempre es menys del que aportem. Tot un repte pel govern de CiU, que han de començar a pensar cap a on portar el País en un moment decisiu pel nostre futur.

Les crítiques a Felip Puig? Penso que ni son fonamentades, ni certes, ni justes, ni és el que toca. Sols defineix el tipus de personal que ha fet les acampades a Plaça Catalunya, recolzat per unes esquerres que a més de ser un desastre pel País durant el temps que han governat, estan rabioses pel castic que han patit a les eleccions.

3 comentaris:

  1. A proposito de los impuestos y los presupuestos

    Estudia un poco el presupuesto del Estado observando cada partida,
    http://www.sgpg.pap.meh.es/sitios/sgpg/es-ES/Presupuestos/PresupuestosCCAA/Paginas/PresupuestosCCAA.aspx
    es una página accesible a todos los ciudadanos. Hay una partida de gastos y otra de ingresos desglosados. Puedes llamar al teléfono de consulta ciudadana para que te haga llegar a lo que buscas si no eres capaz pero te avanzo que no es difícil. Compara gastos-ingresos entre varias comunidades. Hazlo tú mismo porque los medios de comunicación lo manipulan. Es muy interesante analizar los porcentajes uno mismo o comparar las cifras.

    ResponElimina
  2. Respecto a lo que paso en Plaza Cataluña, te recomiendo que observes el diferido de Antena 3 sobre el día 27 de Mayo, esta televisión no se caracteriza por ir a favor de los indignados, muy interesante observar la actitud de unos y de otros.

    Recordarte que sólo el pensar nos hará libres y para pensar necesitamos las herramientas del conocimiento. Una vez que tengas los conocimientos podrás hacer algo más que repetir la propaganda de los que te dominan.

    ResponElimina
  3. Ana por tu respuesta no parece que pases por Plaça Catalunya. El movimiento de los indignados nos crea simpatía a una mayoría por mil razones distintas que han derivado en la situación actual, pero un grupo de gente en plan campamento hippy sin un objetivo claro, dejando todo hecho un asco y sin plantear alternativas no creo que sean ejemplo de nada. Ya no recordamos el 1.500.000 de personas que se manifestaron en contra de la sentencia del Estatut, eso sí era el clamor de todo un pueblo, y tuvo menos repercusión mediática, comenzando por Antena 3. Comienza a indagar antes de hablar de conocimiento, no vaya a ser que seas una herramienta manipulada sin saberlo.

    ResponElimina