dissabte, 16 d’abril del 2011

Retallades en general

Sembla que últimament sols es parla de retallades. Quan hi ha una situació econòmica desastrosa com l'actual potser sí que es necessari aplicar retallades per evitar una suspensió de pagaments de l'Administració, però el Govern també té l'obligació de dinamitzar la economia. El problema és que la Generalitat no té gairebé eines, ja que la majoria de decisions depenen del Govern Central, qui a més, cada cop té menys marge de maniobra ja que hi ha polítiques dictaminades a nivell europeu.

Molt es parla de la bombolla immobiliària i molt poc de com s'ha deixat perdre la indústria, la manca d'inversió en I+D, la lliure obertura a productes fabricats a tercers països que son una competència deslleial i les conseqüències de les privatitzacions i vendes a l'estranyer de les companyies espanyoles viables econòmicament, i en molts casos, construïdes amb les nostres impostos.

Permetre que les empreses occidentals portin la industria a països asiàtics, no posar aranzels a les importacions a la CEE sabent que aquí exigim despeses de fabricació com ara en sous, impostos, preservació del medi ambient, etc. és regalar el nostre coneixement i teixit productiu a tercers, el que es tradueix a mig i llarg termini en atur, pèrdua de competitivitat, impossibilitat d'investigació i de formació, ja que difícilment es formaran professionals per professions sense sortida laboral.

Esperem que aquesta crisi serveixi als polítics per reflexionar sobre l'importància de defensar la economia del País, i a tos plegats per exigir un pacte d'Estat a llarg termini dels temes que han de garantir el nostre futur. Si sols ens basem en decisions a quatre anys vista per guanyar eleccions i beneficiar als nostres amics de partit sols aconseguirem la ruïna, com a mostre la situació que estem visquen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada