dissabte, 16 d’abril del 2011

Retallades en la Sanitat

Potser necessàries, però no es pot amagar que les retallades suposaran un greu perjudici al nivell de vida dels catalans. Hi ha resultats que son difícils de quantificar, però si retallen en medicina preventiva, si no equipem els nostres hospitals amb la tecnologia adient i si els professionals veuen retallades les seves expectatives el resultat és una assistència sanitària deficient, que a més pot posar en perill el prestigi assolit i el futur de la nostre assistència sanitària.

Potser sigui resultat de la crisi, però la gestió de l'anterior govern no té sentit. Tots els hospitals han estat reformats, s'han obert hospitals nous, és a dir, s'ha substituït la qualitat que be donada pels professionals i la tecnologia per totxos. Una planificació en l'obertura d'hospitals i en les reformes dels centres existents ben executada, hauria d'haver evitat la situació actual.

Obligar a totes les Unitats dels hospitals a retallar despesa tampoc sembla una decisió coherent, atès que per la seva especialització, assistència i importància no totes s'haurien de veure afectades per les retallades. Crec que abans de retallar el pressupost d'algunes unitats, seria millor prendre altes mesures com no finançar els medicaments disposats fora dels hospitals, el copagament dels serveis d'urgències i reclamar a l'Estat el cost dels tractaments oferts a la gent d'altres autonomies que venen aquí per assistència sanitària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada