dimecres, 16 de desembre del 2015

Eleccions del 20D, si ets Enginyer Informàtic ni PP ni PSOE


Per a tots aquells companys d’Enginyeria Informàtica, és evident que no us diré a qui votar, però sí que us convido a NO VOTAR ni a PP ni a PSOE, ja que tots dos partits han contribuït a la pèrdua de consideració i d’oportunitats laborals que pels nostres estudis ens correspondrien.
Parlo del llargament reclamat Marc competencial de les Enginyeries Informàtiques, tal com tenen la resta d’Enginyeries, i d’altres estudis com arquitectura o medicina.

En un sector tant transversal com estratègic, cabdal per la competència i seguretat de les nostres empreses, hem de viure un nivell d’intrusisme que complica assolir uns mínims de qualitat en l’establiment d’un SI en les empreses.
La manca de capacitació de molts responsables TIC i la impossibilitat d’avançar en els criteris mínims desitjables comporten pèrdues de competitivitat, pèrdues milionàries en inversions informàtiques i manca de seguretat en els processos i les dades tant de producció com personals.

La seguretat informàtica hauria de ser un tema de seguretat estratégica nacional, actualment estem molt lluny de donar garanties a empreses i usuaris.

PP i PSOE prefereixen designar a dit responsables TIC a familiars, amics o militants. Molts càrrecs designats políticament, sense estudis ni preparació per la feina designada, accepten càrrecs de responsables TIC sense saber que comporta. En el millor dels casos són universitaris, però un psicòleg, advocat o economista no hauria de ser cap d’informàtica, que potser els deixaríem operar a un malalt o signar el projecte d’un edifici?

Al no existir un Marc Competencial per les Enginyeries Informàtiques, des del Col·legi Oficial no es poden donar directrius ni normatives per temes que afecten a tots els ciutadans i totes les empreses del País.
Necessitem un canvi polític que prengui seriosament la importància de les TIC, i deixi en mans de personal qualificat el control, planificació i reglamentació dels projectes tecnològics importants del País.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada