dilluns, 24 d’agost del 2015

Els turistes a França, entre l’amor i l’odi


Com tots els països, França mira d’atraure turistes, però un cop estàs al País, el comportament dels francesos no és precisament el desitjable. França és un País preciós, proper, amb història, monuments, natura, gastronomia, però té un problema seriós, l’actitud dels francesos envers els turistes.
Alguns exemples de la nostra darrera estada:

Demanem una oferta de suc de taronja, croissant i cafè amb llet en un bar de Narbonne, diuen que no poden fer suc de taronja, i demanem 4 cafès amb llet i 4 croissants, però la cambrera bé amb 4 cafès. Quan ens queixem, diu que no té llet, amb una actitud despectiva, si bé un francès està amb un cafè amb llet a la Terrassa. Mentre fem cua per pagar, fa passar davant nostre a tots els francesos que arriben a comprar pa.
Apartament de la fortalesa de Salses, a tots els turistes ens fan pagar 2€ per aparcar a uns 200m de la fortalesa, quan arriba algun cotxe francès, el fan anar tot just al costat de l’esmentada fortalesa amb pàrquing gratuït.

Conduïm per Perpinyà, una dona deixa el cotxe parat en mig del carrer i ens fa esperar més de 10 minuts, no té cap problema en interrompre el tràfic en mig de la ciutat esperant un aparcament.
Pizzeria a Perpinyà, un amic nostre intenta parlar amb anglès ja que no sap francès, el cambrer força antipàtic, li contesta perquè parla amb un idioma que desconeix. Gens d’interès en parlar ni castellà ni català, ni esforç per fer sentir bé al client. Haig de dir, en honor a la veritat, que els seus companys van tenir un altra actitud.

A tota la zona del Village Catalan, no he trobat cap persona d’atenció al públic que parli català. Els guies només expliquen en francés, i predomina també l’anglès i alemany, però ni castellà ni català…

En resum, masses anècdotes desagradables per un viatge tan curt, França està a anys llum del tracte que donem a Espanya al turisme, per tant, suggereixo fer turisme pel País ja que no hi ha cap necessitat de passar estones desagradables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada