diumenge, 16 de setembre del 2012

Un demòcrata no pot ignorar al Poble

Un demòcrata per concepte no hauria de governar ignorant el clam del Poble. El President d’un Estat democràtic occidental no pot donar l’esquena a una manifestació de més de 2 milions de persones, diguen que ‘ara no toca’. Clar que no sorprèn gaire ja que el PP ja té experiència en governar donant l’esquena al sentiment del Poble, com vam veure en la guerra d’Irak, en temps de Jose Maria Aznar.

No és de rebut que es doni l’esquena a la manifestació de l’onze de setembre argumentant que sols importa sortir de la crisi, mentre es retalla la llengua catalana a les escoles, a Saragossa i a les Illes, no es permet veure TV3 al País valencià, es pugen els impostos als catalans, no es compleixen els acords amb la Generalitat de finançament, es dona de costat al corredor mediterrani, es menyspreen als nostres polítics i es retalla l’Estatut, per posar allò més feixuc del que tots veiem dia a dia.

L’actual escenari polític a l’Estat Espanyol, i aquells que el representen, no estan ni de lluny al nivell mínimament exigible als governants d’un País com Espanya. Costa de creure que manifestacions com la de Barcelona no es repeteixin a la resta de l’Estat, clar que en aquest cas, d’on es voldrien independitzar?

 En qualsevol cas, cadascú ha de preocupar-se dels seus problemes, abans d’ajudar als seus veïns. Per raons econòmiques, però també culturals, socials, identitàries i històriques, cal definir de nou el nostre encaix dins Espanya, començant pel Pacte fiscal, i cas de trobar la oposició de l’Estat, optar per la única via que ens permetrà seguir avançant, la independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada