divendres, 2 de maig del 2014

Vull decidir sobre la meva salut

 
En plena era de les comunicacions, encara estem sense informació que ens permeti decidir sobre la nostra salut. Quan hem que fer un tractament, prendre medicació o passar per una cirurgia, la majoria de vegades anem de la mà del metge sense poder decidir tractaments.
L’altre dia, parlant amb un company d’Holanda, comentava com els pacients de la sanitat privada poden entrar via web i consultar procediments per les seves malalties, i decidir com volen ser tractats.
Quan s’ha de afrontar una malaltia, hauríem de conèixer diferents tècniques i tecnologies, perills que comporten, temps de recuperació, percentatge d’èxit a curt i llarg termini, així com centres hospitalaris, metges i estadístiques que permetin avaluar la seva tasca.
Costos, efectivitat i eficiència, temps de recuperació, efectes secundaris i percentatge d’èxit son paràmetres que haurien d’estar a l’abast de tothom per decidir sobre el més convenient per la seva salut, especialment si a més de contribuir a la Seguridad Social, també paguem una mútua privada de salut.
Un criteri objectiu per part dels pacients a l’hora d’escollir també frenaria determinades pràctiques marcades per la pressió de la indústria i el benefici de centres i metges a l’hora de seleccionar equipaments, pautar fàrmacs o escollir tractaments. Qui és el més indicat per escollir que el propi pacient? A fí de comptes, és qui haurà de fer front a les conseqüències, i es juga ni més ni menys que la seva salut.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada