dijous, 17 de maig del 2012

Impulsant la Economia Catalana des del Govern

És curiosa aquesta crisi, sembla que la dinàmica empresarial catalana no acaba d’engegar tot i els constants mesures per part dels nostres governants per dinamitzar la economia.

Cal potenciar el transport ferroviari per abaratir costos, ser més ecològics i evitar la saturació de les carreteres, per això, a pesar de no tenir les infraestructures necessàries pugem la benzina i els peatges per motivar els canvis en el transport de mercaderies.

Tothom sap que beure i fumar va contra la productivitat, al perdre temps de treball i multiplicar les malalties, per tant encertadament han pujat aquests impostos.

Si comprem vol dir que no estem treballant, que millor que pujar l’IVA per induir l’esperit al treball.

Si obliguem a tothom que viatgi en avió a passar per Madrid, generarem més activitat en aeroports, i per tant més ingressos i més estada del turisme, un altre mesura encertada.

La energia millor comprada fora que produir-la, així ens centrarem en la part productiva més elaborada, i per tant generarem més ingressos i tindrem més tecnologia.

Perquè invertir en I+D i en educació, potser no sabem copiar el que fan fora?

Els diners cal que estiguin en els Bancs, ja que és la seva activitat, i que la resta d’empreses es dediquin a alló que produeixen…

No cal defendre els nostres sectors industrials, agrícoles ni pesquers, en un mon globalitzat hi ha treball per qualsevol empresa competitiva.

Cal legislar més per encarir els sectors productius, a veure si es pensaran que estem a la Xina…

Si les empreses son l’indicador de la economia, centrem els esforços en millores els seus guanys, millor reduir personal, sous i prestacions.

Si volem una població sana, no motivem un abús dels serveis sanitaris, lo justet i pagant.

Millor anar sota mínims en les inversions públiques per potenciar la iniciativa privada.

Perquè asfixiar a empreses evitant morositats… i quin millor exemple que aplicar el principi de morositat entre les mateixes administracions públiques.

Si s’ha de rebaixar sous dels treballadors, millor que aquells que cobren grans sous no treballin.

Tot i això, alguna cosa devem estar fent malament, perquè la economia segueix sense arrancar, que farem ara???

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada