diumenge, 27 de maig del 2012

La cultura de la Barbacoa

Arriba el bon temps, és el moment de gaudir de les Barbacoes. Ja tocava, després de l’hivern per fi arriba el moment d’aprofitar els espais exteriors com les terrasses i els jardins, envoltats de plantes,  sol, aire fresc i natura. L’arribada del calor convida a fer reunions, festes, tertúlies i xerrades amb veïns, amics i familiars, tot plegat a l’aire lliure.

 Moltes d’aquestes activitats s’amenitzen en reunions al voltant de les barbacoes, que agregen un component festiu a les trobades. Carn, peix, vegetals, qualsevol cosa val per gaudir de l’escalfor i la festivitat que generen les brases, i que s’impregnen per tot el voltant fent més lúdic el moment.Una cerveseta o una copeta de vi acaben d’arrodonir el moment.

 Es curiós com la cultura de les barbacoes, si se’m permet l’expressió, també té a veure amb la zona on vivim. D’altres províncies, i per suposat en les grans ciutats, no es tant estès aquest costum. Aquí al anomenar barbacoa, tothom té un somriure, pensant en lo agradable que és compartir un moment de relaxació en grup.

Sembla que una barbacoa permet mantenir l’equilibri, fer riure, compartir i recrear-nos, fins i tot pot ser el centre de les nostre converses. Al voltant d’una barbacoa hi ha molt més del que sembla… Una barbacoa pot ser un punt de trobada per tractar temes que ens afecten a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada