dissabte, 8 de juny del 2013

Crònica negre a Caldes de Malavella

Caldes de Malavella és un poble de La Selva força tranquil, tant que sembla mai hagi de passar res. Aquests darrers dies ens hem vist sorpresos per dos fets tràgics, per un costat un cas de violència de gènere, i per un altre un robatori violent.

En el primer cas, un expolicia de Girona ha matat la seva cunyada, després d’apunyalar-la al coll i deixar-la dessagnar davant les seves dues filles, al acollir a la seva dona en un procés de divorci, a la qual també ha apunyalat per després portar a l’Hospital de Santa Caterina, on ha estat detingut.

En el segon cas, dos joves van robar a una dona, un assalt en mig del carrer, tirant-la al terre i robant la cadena i la bossa. Cal dir que el cap de la policia local, vestit de paisà, ha detingut un dels lladres a l’estació de tren, després que escapessin al dispositiu policial. Cal felicitar al caporal per la seva acció.

Aquest dos casos consternen un poble acostumat a la seguretat. L’assassinat de Lola Pajares ens deixa especialment commocionats, i és que si be tot assassinat ja de per sí mostra el menyspreu per la vida humana, aquest cas ratlla lo inimaginable. Matar una mare davant les seves dues filles, deixar-la a terra dessagnant-se, per recuperar la dona a la que també ha apunyalat, és un fet sense qualificatius, un sols pot pensar quina mena de monstre viu entre nosaltres, com pot un ser limitat, ferit en el seu orgull, possessiu i insegur, destruir les persones al seu voltant per imposar a la dona la condemna de viure en el mateix sostre i respirar el seu alè.

Davant de tanta barbaritat, tot i ser aliens als fets que han portat a tot això, només podem pregar per l’ànima de Lola Pajares, i solidaritzar-nos amb la seva família. Respecte Antonio Alcaraz, no sembla de les persones amb remordiments, ho tenia massa preparat, s’ha entregat massa fàcilment. Fets com aquest, a plena llum del dia, a casa nostre, fa pensar en demanar la cadena perpètua, qui vol veure aquest monstre novament entre nosaltres? Qui li farà front la propera vegada, ara que Lola ens ha deixat?

El cas de Lola Pajares, un més en el degoteig de víctimes per violència de gènere, on nens i dones sempre surten mal parats, esperem serveixi per prendre més consciència, i exigir a la justícia estar al nivell per evitar que mai més tornem a viure una situació tant dramàtica a casa nostre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada