dissabte, 25 de maig del 2013

Informe 'Horizonte Después'

La distorsió del procés democràtic i la seva màxima expressió com son les eleccions, la manipulació dels mitjans de comunicació i de la justícia, i per tant la prostitució de la nostre democràcia, ja no es considera alta traïció, sinó que es justifica per preservar i imposar una determinada visió d’Espanya, i la política associada a favor d’uns mal anomenats patriotes, com de fet passa a totes les dictadures. 

El 5 d’abril es va publicar a la revista Interviu  una suposada trama del CNI ( Centro Nacional de Inteligencia ) a instàncies de Soraya Sánchez de Santamaría vicepresidenta del Govern, en la que es destinaven 10 mil·lions d’euros en una campanya per evitar la majoria absoluta de CiU, donada la seva implicació en el procés sobiranista i el dret a decidir dels catalans.

La noticia es perfectament creïble, ja que durant la campanya electoral, i molt especialment en els darrers dies, es van fer tota una mena d’acusacions en mitjans de comunicació sobre els principals càrrecs de CiU, sense cap fonament, que van canviar els resultats de manera notòria. CiU va perdre la majoria absoluta que li donaven les darreres enquestes, fet que van aprofitar PP i PSC-PSOE per intentar desvirtuar el procés sobiranista.

L’actuació del Govern Espanyol va ser marcada, no tant sols va propiciar la distorsió de la campanya, sinó en prendre part. Un exemple és l’ordre de que la querella contra el diari El Mundo a Artur Mas, candidat de CiU, fos jutjada a Madrid, i la dimissió orquestrada pel fiscal general de l’Estat Torres-Dulce del fiscal en cap de Catalunya Rodríguez Sol. Tampoc es van quedar curts membres del govern central en les seves declaracions.

El més notori de tot plegat és la poca repercussió de l’article de Interviu. La distorsió d’un procés democràtic com son les eleccions, la manipulació dels mitjans de comunicació i de la justícia, l’ús de fos reservats i del CNI, i per tant la prostitució de la nostre democràcia, ja no es considera alta traïció, sinó que es justifica per preservar i imposar una determinada visió d’Espanya, i la política associada a favor d’uns mal anomenats patriotes, com de fet passa en les dictadures.

El més curiós de tot es veure com aquesta distorsió de la democràcia es produeix en l’Europa occidental, que vol ser un exponent de llibertat i  democràcia. No deixa de sorprendre com l’articles de Interviu http://www.interviu.es/reportajes/articulos/diez-millones-contra-la-independencia no genera la reacció que mereix. La democràcia en el nostre País ja no està en mans del ciutadans, sinó dels qui tenen el poder, i per tant controlen la maquinària de l’Estat per evitar la lliure decisió del ciutadans a les urnes, enverinant el judici dels cuitadans expressa i conscientment.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada