diumenge, 29 d’abril del 2012

Descobrint la Bruixa de Caldes de Malavella

Aquests dies es celebra la Festa de la Malavella, on el personatge més emblemàtic és la bruixa. La fantasia popular pensa en dones que tenen poders màgics obtinguts de conjurs i rituals per pactar amb el maligne. Son dones que tradicionalment van vestides de negre, amb els cabells de colors blanc i aspecte desagradable.

Las bruixes tradicionalment viuen apartades de la resta de la gent, no pel seu desig, sinó pel rebuig que generen en la majoria. Procuren estar a prop dels poderosos, ja que es nodreixen d’ells, volen obtenir favors, diners o poder a canvi de  facilitar mitjans per encertar el futur, actuar contra tercers, tot plegat sense tenir miraments amb la resta de la gent.

Tenen molt arraigat el menyspreu cap a la resta dels mortals, i una gran atracció per al poder i els qui el representen, ja vingui del maligne, dels representants del govern, o d’aquells que tenen diners o influència. Intenten aconseguir la confiança de la gent desprevinguda, penseu en la imatge de la bruixa donant la poma a Blancaneus, però no us deixeu enganyar, qualsevol aproximació és la porta d’entrada que aprofitaran per fer mal.
 
Aquests dies de festa, penseu que van existir les Bruixes o que és una ficció? Han desaparegut, o segueix havent alguna a Caldes? En qualsevol cas, el més important de la Festa és deixar anar la imaginació, gaudir de les diverses representacions, i participar de la festa. Per mi, el millor de tot, el somriure dels nens i com la seva imaginació els transporta a mil històries i fantasies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada