dilluns, 2 d’abril del 2012

La excel•lència en el Servei d’Internet: Datacenters


Els Datacenters son instal·lacions creades per ubicar als Servidors de les Empreses garantint la qualitat del Servei d’Internet i la seguretat tant física com lògica.

Les Empreses Gironines mai s’han prodigat per encapçalar les apostes per les noves tecnologies. Poc a poc comencen a entendre la importància d’estar presents a Internet, si be les estratègies empresarials per oferir un servei de qualitat a la xarxa estan molt per sota del desitjat, potser perquè encara no han apostat perquè Internet sigui un mitjà efectiu per fer negocis, oferint qualitat i seguretat a clients, treballadors i proveïdors per guanyar temps, recursos i en definitiva obrir mercat, fidelitzar clients i reduir circuïts administratius.

Dins les estratègies per garantir la qualitat del Servei d’Internet és de vital importància decidir un ubiquem el Servidor de la nostre Empresa. Ubicant el nostre Servidor en un  Datacenter aconseguirem el següent:

1.- Garantir la qualitat de la connexió a Internet del nostre Servidor
Un Datacenter, al contrari de les connexions amb més o menys ample de banda que tenim contractades en una empresa, garanteix disposar d’un ampli de banda il·limitat per donar resposta a les peticions rebudes per Internet, i també no estar limitats a una sola companyia, permeten redirigir el nostre tràfic a la xarxa en cas de fallida o congestió d’algun proveïdor de serveis d’Internet.
2.- Seguretat física
Els Servidor de l’Empresa tenen tota la informació del nostre negoci, per tant hauria de ser prioritari garantir la seguretat davant robatoris, incendis o qualsevol catàstrofe. Els Datacenters estan dotats de vigilància tant a nivell d’intrusisme ( vigilants armats, càmeres de vigilància, control d’accesos, acreditacions ), com de sistemes anti-incendis amb mitjans que no danyen els Servidors, i sistemes que garanteixen el subministrament elèctric de manera independent a la xarxa elèctrica en cas de fallida d’aquesta.
3.- Seguretat lògica
Un Servidor d’una empresa està connectat les 24 hores al dia a la xarxa, això fa que estigui exposat a tota mena d’atacs ja sigui per accedir a la informació, robar dades, utilitzar recursos, enviar correus electrònics massivament, etc. El personal tècnic d’un Datacenter pot monitoritzar permamentment el Servidor, i actuar segons les polítiques de seguretat pactades.
4.- Supervisió del rendiment del nostre Servidor
Mitjançant programari i servei tècnic, es monitoritza el rendiment del nostre Servidor i del ampli de banda, i es protocol·litza les actuacions en cas de fallides o rendiments excessius. Permet reiniciar serveis del Sistema Operatiu o del nostre programari, i ens avisen immediatament per poder reaccionar fent que les incidències es resolguin el més aviat possible.
5.- Còpies de seguretat
Es realitzen còpies de seguretat del nostre servidor, tant totals com incrementals, garantint la recuperació de la informació en cas necessari. Les dades salvades son emmagatzemades en un altre ubicació per evitar la seva destrucció en casos de desastres.

En resum, el missatge és si com Empresaris doneu la importància que es mereix la informació que fa funcionar la vostre Empresa, i si teniu resoltes les diverses qüestions plantejades en aquest text. Un Datacenter us permetrà dormir tranquils, i poder garantir a tercers la qualitat dels vostres Serveis d’Internet.

Publicat a la revista AQUAE Caldes de Malavella Abril 2012


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada